BERGENSJAKK

Kimiya Sajjadi: Hvilken kandidat vil fremme jenters utfordringer i sjakken?

Kimiya Sajjadi skriver om jenters utfordringer i norsk sjakk og ønsker at dette skal bli et tema i presidentvalget mellom Morten L. Madsen og Simen Agdestein:

Presidentkampen? Det sjakk-Norge ikke snakker om
av Kimiya Sajjadi

Snart er det på tide å velge en ny sjakkpresident. Et tema som er helt vesentlig, men som ingen snakker om er hvordan en bør ta vare på jentene i sjakken. De problemene som jeg, og mange andre jenter har møtt på, er et resultat av at sjakk-Norge ikke har nok åpne og ærlige diskusjoner rundt utfordringer knyttet til det å være jente. Vi kan ikke løse problemer ingen vet eksisterer.

Nå som jeg er eldre og sterkere, føler jeg meg endelig klar for å dele hvilke utfordringer jeg møtte på. Jeg håper dette får dere som skal stemme til å stille strenge krav til hva deres kandidat skal gjøre for å ivareta jentene. Jeg ønsker å ta opp fire ting jeg skulle ønske noen gjorde noe med da jeg satset på sjakk. Det betyr ikke at det er de eneste problemene, eller at alle opplever dem. Artikkelen skal kun belyse at det eksisterer noen alvorlige utfordringer som noen må ta ansvar for.

Les hele denne viktige saken hos Tromsø Sjakklubb.