BERGENSJAKK

Hybrid Cities Cup 2021

Laget fra Oslo i andre runde
Laget fra Oslo i andre runde
(Foto: Offerspill sjakklubb)

Hybrid Cities CupBarcelona gikk til topps i helgens Hybrid Cities Cup med Bratislava og Malmö på de neste plassene. Det norske laget fra Oslo er neppe fornøyd med fjerde- og sisteplass.

I første runde sto de to norske stormestrene over og resultatet ble et knusende nederlag med ½-3½ mot Bratislava. IM Lars Oskar Hauge (2483) på andrebord var den eneste som klarte å ta et halvpoeng.

I andre runde mot Malmö var GM Johan-Sebastian Christiansen (2612) og GM Frode Urkedal (2568) på plass i en kamp som endte 2-2 etter fire remiser. Det ble en litt kontroversiell avslutning på matchen da partiet på førstebord mellom Christiansen og GM Tiger Hillarp Persson (SWE 2543) ble dømt til remis etter tekniske problemer. Christiansen kunne være mest fornøyd med dette, da han sto til tap i en stilling som riktignok var svært skarp og vanskelig å spille i tidsnød.

Motstander i tredje runde var førsterangerte Barcelona. Her ble det tap 1-3 etter at Christiansen og FM Lucas Ranaldi (2333) skaffet hvert sitt halvpoeng.

Det gjenstår å se om hybridsjakk blir noen suksess. Dette skal være den første hybridsjakkturneringen som blir FIDE-ratet, så konseptet er fortsatt relativt nytt og uprøvd.

Alle resultater kan finnes hos Chess-Results.
Se også hva som skrives om turneringen hos Schack.se: del 1 | del 2.