BERGENSJAKK

Third Saturday Mix 157 2021 – runde 8-10

Haldorsen på andreplass i Novi Sad
Haldorsen på andreplass i Novi Sad
(Foto: Anniken Vestby fra Eliteserien desember 2019)

Det ble ingen GM-norm til IM Benjamin Haldorsen (2458) i serbiske Third Saturday Mix 157. Likevel var det en sterk prestasjon med 7 poeng og ratingprestasjon på 2552. Dette ga andreplass på tabellen, på samme poengsum som vinneren GM Nikita Petrov (RUS 2570) og treeren IM Mikhail Bryakin (RUS 2434).

Haldorsen tapte i åttende runde toppoppgjøret mot førsterangerte Petrov med svart, men vant runde ni med hvit mot GM Miroljub Lazic (SRB 2382). Siste rundes motstander var IM Tor Fredrik Kaasen (2381). Han var for lavt ratet til at Haldorsen kunne ta GM-norm selv med seier, og de to nordmennene avsluttet med en innbyrdes remis.

Kaasen kan også være svært fornøyd med resultatet. Han ble nummer fem med 6½ poeng og ratingprestasjon på 2494, noe som var mer enn ett poeng over forventet score.

Den tredje norske spilleren i feltet var IM Kristian Stuvik Holm (2470), som tok 4½ poeng på de 8 rundene han spilte. Med ratingprestasjon på 2408 var Holm et drøyt halvpoeng under forventet score. Se alle norske resultater hos Chess-Results.