BERGENSJAKK

FIDE Online World Corporate Chess Championship 2021 starter

FIDE ONLINE WORLD CORPORATE CHESS CHAMPIONSHIPI dag starter den første utgaven av FIDE Online World Corporate Chess Championship. Dette er en lagturnering for firmalag hvor hvert lag kan ha en gjestespiller som ikke er ansatt. Det spilles hurtigsjakk på Chess.com med 10 minutter pluss 2 sekunder tillegg pr. trekk. Lagene har fire spillere og må ha minst en av hvert kjønn.

Fredag og lørdag er det kvalifisering i åtte grupper over totalt seks runder. Gruppevinnerne går videre til cupspill søndag.

Det er flere spillere fra verdenseliten som deltar, bl.a. GM Magnus Carlsen som spiller for Kindred. Dette er et relativt svakt lag, rangert som nummer 81 av 284 lag. Andre toppspillere er GM Ian Nepomniachtchi (RUS) på SBER, GM Anish Giri (NED) på Optiver, GM Vladislav Artemiev (RUS) på Aeroflot, GM Radoslaw Wojtaszek (POL) på WASKO og GM Anton Korobov (UKR) på Sberbank Trade Union.

Det er to norske lag påmeldt, Equinor og Expert Analytics. Disse er rangert som hhv. nummer 116 og 221. Se alle lagene hos Chess-Results.

Både Kindred og de norske lagene er trolig plassert i “East zone” som spiller kl. 16.00, 17.30 og 19:00 norsk tid både fredag og lørdag. Partier kan følges direkte hos Chess.com med kommentarer hos chess.com/tv.

Les mer om turneringen hos Chess.com og Chess24.