BERGENSJAKK

Prøve-NM i Hurtigsjakk for ungdom 2020 online spilles i helgen

Prøve-NM i Hurtigsjakk for ungdom onlineDenne helgens spilles Prøve-NM i Hurtigsjakk for ungdom online på Lichess. Dette er et nytt mesterskap arrangert på kort varsel av Ungdommens Sjakkforbund da det ordinære NM i ungdom i Bergen måtte avlyses grunnet Covid-19.

Det er totalt 188 påmeldte i klassene U10, U12, U14, U16 og U18. Eldste klasse (U20) har derimot ingen påmeldte.

Fredag kveld ble det spilt prøveturneringer i lynsjakk for de tre yngste klassene. U14 ble vunnet av Shadi Sian (Hell), U12 av William Alexander Olsen (Bærum) og U10 av David Mindestrømmen Simonsen (Smeaheia).

Turneringen spilles som syv runder hurtigsjakk (25 minutter + 5 sekunder) med fire runder lørdag og tre søndag. Første runde begge dager starter kl. 10.30. Partiene kan følges direkte her: U10|U12|U14|U16+U18.

Mer informasjon om mesterskapet kan finnes hos Sjakk.no.