BERGENSJAKK

Altibox Norway Chess 2020 – runde 4

Carlsen slo Caruana i fjerde runde
Carlsen slo Caruana i fjerde runde
(Foto: Lennart Ootes / Altibox Norway Chess)

Altibox Norway ChessGM Magnus Carlsen (2863) slo GM Fabiano Caruana (USA 2828) i fjerde runde av Altibox Norway Chess og har for første gang i årets utgave tatt ledelsen. Det var en typisk god gammel Carlsen-seier, hvor han presset motstanderen i senk i sluttspillet. Caruana er tung å beseire i langsjakk og Carlsen hadde ikke klart dette siden Norway Chess 2018.

GM Aryan Tari (2633) har endelig begynt å plukke poeng. Han presset med hvit i bunnoppgjøret mot GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2753), men måtte nøye seg med remis. Det påfølgende Armageddonpartiet ga derimot seier til Tari, som tok steget bort fra sisteplassen.

Det ble også remis i langsjakken mellom GM Levon Aronian (ARM 2767) og GM Alireza Firouzja (FID 2728), men sistnevnte vant i Armageddon og fikk et ekstra halvpoeng.

Etter fire av ti runder er Carlsen i tet med 9 poeng foran Aronian med 8. Caruana og Firouzja har begge 7 poeng, Tari 1½ og Duda 1 poeng.

Spillerne har nå en fridag før femte runde lørdag kl. 17.00. Da er partiene Duda – Carlsen, Firouzja – Tari og Caruana – Aronian. Direktesendte partier kan følges hos Chess24, hvor man også finner kommentatorene GM Vladimir Kramnik og GM Peter Svidler.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30 med Fin Gnatt, GM Jon Ludvig Hammer, GM Kjetil A. Lie og GM Nils Grandelius i studio.

Les mer om fjerde runde hos Chess24.

Tabell       
1.  Carlsen  9.0
2.  Aronian  8.0
3-4. Caruana  7.0
   Firouzja  7.0
5.  Tari    1.5
6.  Duda    1.0