BERGENSJAKK

Altibox Norway Chess 2020 – runde 3

Tari mot Carlsen i tredje runde
Tari mot Carlsen i tredje runde
(Foto: Lennart Ootes / Altibox Norway Chess)

Altibox Norway ChessI tredje runde av Altibox Norway Chess tok GM Magnus Carlsen (2863) endelig sin første seier. Dessverre gikk dette utover GM Aryan Tari (2633).

Tari fikk en svært behagelig stilling med hvit og Carlsen tok en risikabel avgjørelse da han frivillig pådro seg en isolert trippelbonde. Dette fungerte overraskende bra, da Tari raskt spilte feil og ga Carlsen et avgjørende initiativ. Tari kom kvalitet over, men hans ukoordinerte brikker klarte ikke å forsvare kongen mot Carlsens angrep.

Det ble også seier til GM Levon Aronian (ARM 2767), som klarte å vinne et remisaktig dobbelt tårnsluttspill mot GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2753).

GM Fabiano Caruana (USA 2828) sto litt bedre med svart mot GM Alireza Firouzja (FID 2728) i store deler av partiet, men måtte nøye seg med remis. I Armageddonpartiet som fulgte var det derimot Firouzja som presset og gikk seirende ut.

Etter tre av ti runder er Aronian og Caruana på delt førsteplass med 7 poeng. Deretter følger Carlsen med 6 poeng og Firouzja med 5½. Både Tari og Duda har startet med tre strake tap og står med 0 poeng.

Fjerde runde spilles torsdag kl. 17.00 med partiene Carlsen – Caruana, Aronian – Firouzja og Tari – Duda. Direktesendte partier kan følges hos Chess24, hvor man også finner kommentatorene GM Vladimir Kramnik og GM Judit Polgar.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30 med Fin Gnatt, GM Jon Ludvig Hammer, GM Kjetil A. Lie og GM Johan-Sebastian Christiansen i studio.

Les mer om tredje runde hos Chess24, ChessBase og Chess.com

Tabell       
1-2. Aronian  7.0
   Caruana  7.0
3.  Carlsen  6.0
4.  Firouzja  5.5
5-6. Duda    0.0
   Tari    0.0