BERGENSJAKK

Altibox Norway Chess 2020 – runde 2

Caruana leder Altixbox Norway Chess
Caruana leder Altixbox Norway Chess
(Foto: Lennart Ootes / Altibox Norway Chess)

Altibox Norway ChessDet ble en ny remis på GM Magnus Carlsen (2863) i andre runde av Altibox Norway Chess i Stavanger. Svartspiller GM Alireza Firouzja (FID 2728) forsvarte seg bra og Carlsen klarte ikke å utnytte de få sjansene som bød seg.

I det påfølgende Armageddon-partiet fikk Firouzja klar fordel med svart, men siden remis var tilstrekkelig valgte han å avvikle til et likt sluttspill framfor å spille på vinst. Dette straffet seg, da han i sterk tidsnød veltet en brikke og tapte på tid før han fikk rettet den opp. Dette var en noe heldig seier for Carlsen, men i slike situasjoner kan en stødig hånd være viktigere enn kvaliteten på trekkene.

GM Fabiano Caruana (USA 2828) har ikke spilt Armageddon så langt og tok sin andre strake seier, denne gang med hvit mot GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2753). Amerikaneren var i førersetet hele veien og klarte til slutt å vinne et langt sluttspill.

GM Aryan Tari (2633) har fått en dårlig start på Norway Chess-debuten. Han kom greit fra åpningen med svart mot GM Levon Aronian (ARM 2767), men ble senere posisjonelt nedspilt i et sluttspill med tårn og ulikefargede løpere.

Etter to av ti runder leder Caruana med 6 poeng foran Firouzja og Aronian med 4. Carlsen har 3 poeng, mens Tari og Duda fortsatt er poengløse.

Tredje runde spilles onsdag kl. 17.00 med partiene Tari – Carlsen, Firouzja – Caruana og Duda – Aronian. Direktesendte partier kan følges hos Chess24, hvor man også finner kommentatorene GM Vladimir Kramnik og GM Judit Polgar.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 16.30 med Fin Gnatt, GM Jon Ludvig Hammer, IM Espen Lie og GM Johan-Sebastian Christiansen i studio.

Les mer om andre runde hos Chess24, ChessBase og Chess.com.

Tabell       
1.  Caruana  6.0
2-3. Firouzja  4.0
   Aronian  4.0
4.  Carlsen  3.0
5-6. Duda    0.0
   Tari    0.0