BERGENSJAKK

Champions Showdown: Chess 9LX 2020

Carlsen og Nakamura delte førsteplassen
Carlsen og Nakamura delte førsteplassen
(Foto: Saint Louis Chess Club)

Championships Showdown: Chess 9LXFischer Random-turneringen Champions Showdown: Chess 9LX endte med delt førsteplass til GM Magnus Carlsen (2881) og GM Hikaru Nakamura (USA 2829). Begge tok 6 poeng på 9 runder etter bl.a. en innbyrdes remis i runde fire. Carlsen tapte ett parti, mot regjerende verdensmester i Fischer Random, GM Wesley So (USA 2741).

GM Levon Aronian (ARM 2778) og GM Fabiano Caruana (USA 2773) delte tredjeplassen med sine 5½ poeng. Aronian ledet alene etter to av tre spilledager, men avsluttet svakt og vant ingen partier på avslutningsdagen.

GM Garry Kasparov (RUS 2783) endte som nummer åtte med 3½ poeng. Eksverdensmesteren berget remis mot Carlsen i andre runde i det som trolig var et tapt tårnsluttspill.

Tirsdag kveld starter Saint Louis Rapid & Blitz med mange av de samme spillerne. Carlsen, Nakamura, So, Aronian, Dominguez og Firouzja får da selskap av Nepomniachtchi, Grischuk, Harikrishna og Xiong. Det blir forhåndsomtale av denne turneringen tirsdag morgen.

Champions Showdown: Chess 9LX       
1-2. GM Magnus Carlsen     NOR 6.0/9
1-2. GM Hikaru Nakamura     USA 6.0
3-4. GM Levon Aronian      ARM 5.5
3-4. GM Fabiano Caruana     USA 5.5
5.  GM Wesley So        USA 5.0
6-7. GM Leinier Dominguez    USA 4.0
6-7. GM Maxime Vachier-Lagrave FRA 4.0
8.  GM Garry Kasparov     RUS 3.5
9.  GM Peter Svidler      RUS 3.0
10. GM Alireza Firouzja    FID 2.5