BERGENSJAKK

Eliteseriekvalifisering i helgen

Norges SjakkforbundDenne helgen spilles det kvalifiseringskamper til Eliteserien i Stavanger.

De deltakende lagene er Offerspill (Østlandet), Stavanger (Vestlandet) og Trondheim (Midt-Norge). I tillegg skulle Sortland vært med fra Nord-Norge, men klubben måtte dessverre trekke seg på kort varsel. Årsaken er problemer med reisen som gjorde at ikke alle spillerne kunne delta. Les mer om dette på klubbens hjemmesider.

Offerspill er klare favoritter til å ta en av de to opprykksplassene. Med spillere som GM Aryan Tari (2630), GM Johan-Sebastian Christiansen (2617), IM Linus Johansson (SWE 2493) og IM Joachim B. Nilsen (2421) skal dette være lett match for Oslolaget. Stavanger blir mest trolig nummer to, men Trondheims jevne lag kan ikke utelukkes.

Se alle helgens lagoppstillinger hos Turneringsservice.
Det blir direktesendte partier fra Stavanger hos Lichess og trolig sending på Offerspills Twitch-kanal.

Rundestart er kl. 18.00 fredag, 12.00 lørdag og 10.00 søndag. Les mer hos Sjakk.no.