BERGENSJAKK

Carlsen vant Katara International Bullet Tournament 2020

Katara International Bullet TournamentGM Magnus Carlsen gikk til topps i Katara International Bullet Tournament. Turneringen ble spilt på Lichess onsdag 26. august. Finalespillet var en cup med Carlsen (direktekvalifisert) pluss 15 spillere som kvalifiserte seg gjennom tre innledende turneringer mandag 24. august. Det ble spilt matcher over 12 partier med betenkningstid 1 minutt.

I første cuprunde vant Carlsen (DrNykterstein) 6½-4½ mot tyske GM Rasmus Svane (sumsar42). Svane, som er født i Danmark og fortsatt bor der, viste seg å bli den som tok flest poeng mot vinneren.

Motstander i kvartfinalen var GM Rauf Mamedov (muisback) fra Aserbajdsjan. Her var Carlsen helt overlegen og vant 7-2. Deretter ventet amerikanske GM Andrew Tang (penguingim1) i semifinalen. Tang tok ledelsen 3-0 og ledet også 4-3, men Carlsen slo tilbake og vant 7-4 etter seier i de fire siste partiene.

Finalen var mellom Carlsen og amerikanske GM Daniel Naroditsky (RebeccaHarris). Naroditsky hadde imponert i semifinalen med knusende 6½-1½ mot GM Alireza Firouzja (alireza2003).

Etter en innledende remis vant Carlsen tre strake partier og tok ledelsen 3½-½. Deretter tok Naroditsky tre strake seire og utlignet matchen før Carlsen igjen slo til med tre seire på rad. Dermed var vinneren kåret med sifrene 6½-3½ til Carlsen.