BERGENSJAKK

Magnus Carlsen Chess Tour – finale – dag 3

Nakamura leder igjen etter seier i tredje delmatch
Nakamura leder igjen etter seier i tredje delmatch
(Foto: Chess24)

Magnus Carlsen Chess TourGM Hikaru Nakamura (USA 2829) tok tilbake ledelsen i finalen i Magnus Carlsen Chess Tour da han vant tredje delmatch mot GM Magnus Carlsen (2881).
Som i forrige delmatch endte hurtigsjakken 2-2, men denne gang var det Nakamura som gikk seirende ut i de to påfølgende lynsjakkpartiene.

Carlsen fikk en perfekt start på dagen da han nedspilte motstanderen med svart i første parti. I stedet for å kjøre på med hvit i neste parti valgte Carlsen å ta en rask remis. Dette straffet seg da Nakamura med hvit utlignet i tredje parti. Dagens fjerde parti var et tøff bataje med Carlsen i førersetet, men det endte remis. Dermed ble det 2-2 i hurtigsjakken og man måtte videre til to lynsjakkpartier.

Lynsjakken ble ingen suksess for Carlsen, som etter svakt åpningsspill sto til tap etter bare 13 trekk i første parti. Nakamura fikk både angrep og materiell fordel og avgjorde partiet etter 22 trekk. Carlsen måtte dermed vinne med hvit i parti to, mens selv om han sto bonde over i mer enn 50 trekk lot sluttspillet seg ikke vinne.

Fjerde delmatch av totalt syv spilles mandag med start kl. 16.00. Det blir direktesending hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Se også omtale hos Chess24 og TV 2.

Finale         
Carlsen   ½ 0 ½ ½
Nakamura  ½ 1 ½ ½

Carlsen   0 ½ 1 ½ ½ 1
Nakamura  1 ½ 0 ½ ½ 0

Carlsen   1 ½ 0 ½ ½ 0
Nakamura  0 ½ 1 ½ ½ 1