BERGENSJAKK

Magnus Carlsen Chess Tour – finale – dag 2

Carlsen utlignet til 1-1 i finalen mot Nakamura
Carlsen utlignet til 1-1 i finalen mot Nakamura
(Foto: Chess24)

Magnus Carlsen Chess TourGM Magnus Carlsen (2881) klarte å utligne finalen mot GM Hikaru Nakamura (USA 2829) i Magnus Carlsen Chess Tour med seier i andre delmatch. Avgjørelsen falt i lynsjakken i en match som like gjerne kunne gått den andre veien.

Starten var ideell for Nakamura, som vant med svart i første parti. Carlsen ofret noe optimistisk tårn og offiser for angrep, men fant ikke den smale veien som ledet til remis.

Andre parti var en rask remis som endte med trekkgjentakelse etter bare 14 trekk. Dermed fikk Carlsen en sjanse til å utligne med hvit i tredje parti. Denne grep han, på tross av svakt åpningsspill. Nakamura valgte å vinne en bonde framfor å spille på angrep, noe som var en stor feil da hvit fikk et kraftig intiativ. Dette ble byttet i et fordelaktig sluttspill som Carlsen vant greit.

Fjerde parti ble noe overraskende en reprise av det andre, med en 14-trekks remis i samme åpning. Hvitspiller Nakamura foretrakk tydeligvis å ta matchen til lynsjakk, hvor han jo er verdensener.

Carlsen hadde hvit i det første lynsjakkpartiet og sto noe bedre. Nakamura hadde likevel ingen større problemer med å utligne og sikre remis. Avgjørelsen falt i det andre lynsjakkpartiet da Nakamura feilet med 29.De4?? som mistet et tårn etter dobbelttrusselen 29…Da4!. Dermed ble det seier 3½-2½ til Carlsen og stillingen er 1-1 i delmatcher.

Tredje delmatch spilles søndag med start kl. 16.00. Det blir direktesending hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Se også omtale hos Chess24 og TV 2.

Finale         
Carlsen   ½ 0 ½ ½
Nakamura  ½ 1 ½ ½

Carlsen   0 ½ 1 ½ ½ 1
Nakamura  1 ½ 0 ½ ½ 0