BERGENSJAKK

Legends of Chess 2020 – finale – dag 2

Carlsen vant finalen i Legends of Chess
Carlsen vant finalen i Legends of Chess
(Foto: Chess24)

Legends of chessGM Magnus Carlsen (2881) er vinner av onlineturneringen Legends of Chess etter seier også i andre delmatch av finalen mot
GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778).

Nepomniachtchi gikk hardt ut med svart allerede i første parti, men etter det svekkende 16…f5? var han allerede i store problemer. Carlsen vant en bonde og da han fikk konsolidert stillingen valgte Nepomniachtchi å gi opp etter 27 trekk. Dette var kanskje noe tidlig, men det var ingen tvil om hvem som ville vinne.

Den andre partiet ble på nytt en skarp Najdorf-Sicilianer. I en svært uklart stilling gikk Nepomniachtchi feil og Carlsen vant senere sluttspillet med kvalitet over. Dermed var i praksis håpet ute for russeren, og Carlsen hadde ingen problemer med å holde remis med hvit i tredje parti.

Carlsen tok med dette sin tredje førsteplass av fire mulige i The Magnus Carlsen Chess Tour. Den eneste andre som vant en turnering var GM Daniil Dubov (RUS 2770). Carlsen og Dubov er klare for finalen i touren sammen med GM Ding Liren (CHN 2836) og GM Hikaru Nakamura (USA 2829), som var de beste som ikke vant en turnering. Finalen starter allerede førstkommende søndag 9. august.

Les mer om finalen hos Chess24 (engelsk|norsk), NRK og TV 2.

Finale                    
Carlsen        1 ½ 0 ½ 1 1
Nepomniachtchi 0 ½ 1 ½ 0 0

Carlsen        1 1 ½
Nepomniachtchi 0 0 ½