BERGENSJAKK

Legends of Chess 2020 – semifinaler – dag 1

Carlsen og Nepomniachtchi tok første stikk i semifinalene
Carlsen og Nepomniachtchi tok første stikk i semifinalene
(Foto: Chess24)

Legends of chessGM Magnus Carlsen (2881) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) tok klare matchseire på første dag av semifinalene i Legends of Chess. Begge vant 2½-½ mot hhv. GM Peter Svidler (RUS 2742) og GM Anish Giri (NED 2731).

Carlsen vant det første partiet med svart etter at Svidler ikke klarte å straffe det eksentriske 15…g5?!. Det andre partiet ble remis før Carlsen avgjorde delmatchen med en ny svartseier i tredje parti. Svidler prøvde å spille skarp og aggressiv sjakk, men lyktes ikke mot en såpass solid motstander.

Giri presset i det første partiet mot Nepomniachtchi, men klarte aldri å avgjøre selv om han prøvde i hele 131 trekk. Deretter tok Nepomniachtchi over. Han vant de to neste partiene og dermed delmatchen.

Andre delmatch i semifinalen starter lørdag kl. 16.00. Nå må både Svidler og Giri vinne eller bli utslått. Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Les mer om semifinalen hos Chess24 (engelsk) og TV 2.

Semifinaler          
Carlsen    - Svidler 1 ½ 1
Nepomniachtchi - Giri   ½ 1 1