BERGENSJAKK

Legends of Chess 2020 – 7. runde

Carlsen med seier i en jevn match mot Svidler
Carlsen med seier i en jevn match mot Svidler
(Foto: Chess24)

Legends of chessGM Magnus Carlsen (2881) fortsetter å vinne sine matcher i hurtigsjakkturneringen Legends of Chess. I syvende runde ble det seier 2½-1½ mot GM Peter Svidler (RUS 2742). Carlsen hadde sjansene i de to første partiene, men Svidler berget remis i begge. Det tredje partiet var jevnere, men endte også remis. Også det fjerde partiet virket remisaktig, men Carlsen klarte til slutt å utmanøvrere sin motstander i sluttspillet.

GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) mistet enda et poeng til Carlsen i sammendraget da han spilte fire remiser mot GM Peter Leko (HUN 2710) og måtte til Armageddon for å vinne matchen. Kampen om førsteplass er likevel helt åpen, siden Nepomniachtchi møter Carlsen i åttende runde.

GM Anish Giri (NED 2731) tok steget opp på tredjeplass med overbevisende 2½-½ mot GM Ding Liren (CHN 2836). Kineseren sliter fortsatt med dårlig nettforbindelse og tapte første parti på grunn av dette, riktignok i en dårligere stilling.

Dagens mest kompromissløse match var mellom GM Vasyl Ivanchuk (UKR 2686) og GM Vladimir Kramnik (RUS 2756). Her vant Ivanchuk 3-1 uten en eneste remis. Det var også kampsjakk mellom GM Viswanathan Anand (IND 2751) og GM Boris Gelfand (ISR 2702), de to VM-finalistene fra 2012. Anand vant de to første partiene og sikret sin første matchseier med remis i tredje parti.

To runder før slutt topper Carlsen tabellen med 20 poeng foran Nepomniachtchi med 18. Giri på 14 poeng er nummer tre, mens Kramnik (12), Svidler (11) og Ivanchuk (9) har de neste plassene. De fire beste etter ni runder går videre til semifinaler.

Åttende runde spilles tirsdag kl. 16.00. Da får vi storoppgjøret Nepomniachtchi – Carlsen. De andre matchene er Giri – Ivanchuk, Kramnik – Svidler, Leko – Gelfand og Anand – Ding Liren. Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahum i studio.

Les mer om syvende runde hos Chess24 (engelsk|norsk) og TV 2.

7. runde             
Svidler - Carlsen    1.5-2.5
Leko   - Nepomniachtchi 2.0-3.0
Ivanchuk - Kramnik    3.0-1.0
D. Liren - Giri      0.5-2.5
Gelfand - Anand     0.5-2.5

Tabell              
1. Carlsen        NOR 20
2. Nepomniachtchi    RUS 18
3. Giri         NED 14
4. Kramnik        RUS 12
5. Svidler        RUS 11
6. Ivanchuk       UKR  9
7. Gelfand        ISR  7
8. Anand         IND  6
9. Leko         HUN  5
10. Ding Liren      CHN  3