BERGENSJAKK

Nordic Online Chess League 2020

Danske Copenhagen Bulls vant Nordic Online Chess League
Danske Copenhagen Bulls vant
Nordic Online Chess League
Nordic Online Chess League ble spilt fra 8. juni til 12. juli 2020. Dette var en lagturnering spilt på Lichess med ett lag hver fra Danmark, Finland, Færøyene, Island, Norge og Sverige. Turneringen besto av fem runder hurtigsjakk hvor alle lagene møtte hverandre. I tillegg ble det spilt en lynsjakkturnering og en Fischerrandomturnering som også inngikk i sammendraget.

Planen var opprinnelig at Offerspill Sjakklubb skulle representere Norge, men da dette ikke var mulig å få til ble det Norway Gnomes som stilte opp i stedet. Norway Gnomes har i flere år spilt Pro Chess League hos chess.com.

Spillerstallen til Norway Gnomes besto av GM Jon Ludvig Hammer, GM Simen Agdestein, GM Frode Urkedal, IM Lars Oskar Hauge, IM Johannes Haug, IM Tor Fredrik Kaasen, IM Nicolai Getz, IM Mads Vestby-Ellingsen, FM Lucas Ranaldi og FM Gunnar Lund. Hvem som faktisk spilte og tok poeng er det ikke så enkelt å finne ut av.

Vinner ble danske Copenhagen Bulls med Norway Gnomes som nummer to og islandske Reykjavik Puffins som nummer tre. På vinnerlaget spilte bl.a. GM Jesper Søndergaard Thybo, GM Mads Andersen, GM Jonas Buhl Bjerre og GM Jakob Vang Glud.

Nordic Online Chess League 2020     
1. Copenhagen Bulls  DEN  7  35 92.5
2. Norway Gnomes    NOR  7  29 75.5
3. Reykjavik Puffins  ISL  7  26 81.0
4. Malmö Vikings    SWE  7  23 76.5
5. Helsinki Vihtas   FIN  7  21 65.0
6. Faroe Skerpies   FAI  7  9 29.5