BERGENSJAKK

Chessable Masters 2020 – finale – dag 2

Carlsen vant finalen i Chessable Masters
(Foto: Magnus Carlsen Chess Tour)

Chessable MastersGM Magnus Carlsen (2881) er vinner av Chessable Masters etter å ha slått GM Anish Giri (NED 2731) i finalen. Andre delmatch endte 2½-1½ til Carlsen, som dermed vant 2-0 i delmatcher.

Lørdagens første parti var svært overbevisende fra Carlsens side, men deretter gikk kvaliteten ned. Giri overså vinsttrekket 15.Dh6! i andre parti og møtte nøye seg med remis. I tredje parti sto nederlenderen klart best lenge, men klarte aldri å finne noe avgjørende. Dermed ble det remis igjen.

På stillingen 2-1 til Carlsen gjensto bare ett parti, som Giri måtte vinne med hvit. Det så lenge svært lovende ut, da Carlsen ble direkte nedspilt og sto til kliss tap da Giri ble for ivrig og bare brukte 5 sekunder på 35.Dxf5?? som kastet bort hele fordelen. Etter 35…De2! fra Carlsen vinner han en offiser og Giri har ikke mer enn remis ved trekkgjentakelse.

Dette var den tredje av fire kvalifiseringsturneringer i Magnus Carlsen Chess Tour. Carlsen vant også den første, mens Dubov vant nummer to. Siden Carlsen har vunnet to turneringer er det en ledig finaleplass som trolig går til Ding Liren eller Nakamura.

Den fjerde turneringen i Magnus Carlsen Chess Tour, og den siste før finalen, er Legends of Chess som starter 21. juli. Her finner vi bl.a. Carlsen, Giri, Ding Liren, Nepomniachtchi, Svidler og trolig Kramnik og Anand.

Les mer om finalematchen hos VG, Chess24 og ChessBase.