BERGENSJAKK

Chessable Masters 2020 – kvartfinaler – dag 2

Giri remiserte seg til seier mot Grischuk
Giri remiserte seg til seier mot Grischuk
(Foto: Magnus Carlsen Chess Tour 2020)

Chessable MastersFredagens to kvartfinaler i Chessable Masters ble langt jevnere enn torsdagens. GM Anish Giri (NED 2731) og GM Alexander Grischuk (RUS 2784) presterte syv strake remiser, hvorav fire i hurtigsjakk, to i lynsjakk og et Armageddon. Siden Giri hadde best plassering i forgruppen fikk han velge farge i Armageddon-partiet, og siden han (selvsagt) valgte svart vant han delmatchen uten å vinne et eneste parti.

GM Ding Liren (CHN 2836) vant det andre partiet mot GM Hikaru Nakamura (USA 2829), mens de tre andre endte remis. Dermed ble det kinesisk seier 2½-1½. Ding Liren og Giri leder nå 1 – 0 i delmatcher. Man må vinne to slike delmatcher for å avansere til semifinalen.

Kvartfinalene fortsetter lørdag kl. 16.00 med matchene GM Magnus Carlsen (2881) – GM Fabiano Caruana (USA 2773) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) – GM Vladislav Artemiev (RUS 2769). Her leder Carlsen og Nepomniachtchi 1-0 etter første delmatch.
Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Les mer om turneringen hos Chess24 og ChessBase.

Kvartfinaler          
Carlsen     1 1 ½
Caruana     0 0 ½

Nepomniachtchi  1 ½ 1
Artemiev     0 ½ 0

Giri       ½ ½ ½ ½ ½ ½ 1
Grischuk     ½ ½ ½ ½ ½ ½ 0

Nakamura     ½ 0 ½ ½
Ding Liren    ½ 1 ½ ½