BERGENSJAKK

Lindores Abbey Rapid Challenge 2020 – semifinaler dag 3

Magnus Carlsen Chess Tour 2020 GM Hikaru Nakamura (USA 2829) vant også den tredje delmatchen i semifinalen i Lindores Abbey Rapid Challenge. Dermed er amerikaneren videre til finale mot GM Daniil Dubov (RUS 2770), mens GM Magnus Carlsen (2881) er utslått.

Dagens første parti var en solid remis med Carlsen som hvit. I neste parti valgte Carlsen noe uventet å spille Åpen spansk. Likevel viste det seg at Nakamura var best forberedt og med et fordelaktig sluttspill og mye mer tid på klokken førte han partiet til seier.

Carlsen utlignet med hvit i tredje parti etter at Nakamura gjorde en tidlig feil og måtte gi to lette offiserer for et tårn. Namakura med hvit presset i det fjerde partiet, men Carlsen holdt balansen og hurtigsjakken endte 2-2. Dermed skulle kampen om finaleplassen avgjøres med et Armageddonparti.

Nakamura, som vant kvalifiseringen, fikk velge farge og foretrekk svart. Dette ga ett minutt mindre på klokken, men remis ville være tilstrekkelig. Carlsen fikk fordel etter åpningen og hadde en lovende stilling, men kollapset i løpet av få trekk. Med 37.Lf7! ville nordmannen trolig vunnet, men han valgte feil plan og tapte et helt tårn i løpet av få trekk.

Det er nå en fridag før finalen Nakamura – Dubov, som starter mandag kl. 16.00. Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Les mer om semifinalene hos Chess24 og ChessBase.

Semifinaler                     
Carlsen  - Nakamura 3.0-0.0 1.5-2.5 2.0-3.0 = 1-2
Ding Liren - Dubov   1.5-2.5 0.5-2.5     = 0-2