BERGENSJAKK

Lindores Abbey Rapid Challenge 2020 – semifinaler dag 2

Magnus Carlsen Chess Tour 2020

GM Hikaru Nakamura (USA 2829) slo tilbake i den andre delmatchen i semifinalen i Lindores Abbey Rapid Challenge, med seier 2½-1½ mot GM Magnus Carlsen (2881). Matchens høydepunkt, og det eneste partiet med en vinner, var det første. Her ofret Carlsen offiser og fikk en svært lovende stilling med svart. Da tidspunktet var kommet for å nøye seg med remis valgte Carlsen i tidsnød feil plan og Nakamuras motangrep førte til matt i få trekk.

Parti nummer to var også svært skarpt med sjanser til begge parter, men endte til slutt med remis. Parti tre og fire endte begge med poengdeling uten større dramatikk, og dermed hadde Nakamura utlignet matchen til 1-1. Avgjørelsen faller i den tredje delmatchen på lørdag.

I den andre semifinalen vant GM Daniil Dubov (RUS 2770) også den andre delmatchen mot GM Ding Liren (CHN 2836). Dubovs agressive stil fungerte glimrende mot verdenstreer Ding Liren og den unge russeren vant begge de to første partiene. Da tredje parti endte remis var Dubov klar for finalen med 2-0 i matchseire.

Den tredje og avgjørende matchen mellom Carlsen og Nakamura spilles i dag kl. 16.00. Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Les mer om semifinalene hos Chess24 og ChessBase.

Semifinaler                 
Carlsen  - Nakamura 3.0-0.0 1.5-2.5 = 1-1
Ding Liren - Dubov   1.5-2.5 0.5-2.5 = 0-2