BERGENSJAKK

Lindores Abbey Rapid Challenge 2020 – semifinaler dag 1

Magnus Carlsen Chess Tour 2020GM Magnus Carlsen (2881) vant hele 3-0 mot GM Hikaru Nakamura (USA 2829) i den første delmatchen i semifinalen i Lindores Abbey Rapid Challenge. Det første partiet var nok det mest interessante. Etter originalt åpningsspill med hvit sto Carlsen igjen med en ruinert bondestilling kompensert av et sterkt løperpar. Dette ble senere til et fordelaktig sluttspill hvor Carlsen ofret sin siste offiser for å vinne med fribøndene sine.

I den andre semifinalen vant GM Daniil Dubov (RUS 2770) 2½-1½ mot GM Ding Liren (CHN 2836) etter at sistnevnte ikke klarte å forsvare et tårnsluttspill med bonde under i siste parti.

Neste delmatch i semifinalen spilles i dag kl. 16.00. Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Les mer om semifinalene hos Chess24 og ChessBase.

Semifinaler          
Carlsen  - Nakamura 3.0-0.0
Ding Liren - Dubov   1.5-2.5