BERGENSJAKK

Lindores Abbey Rapid Challenge 2020 – kvartfinaler dag 2

Magnus Carlsen Chess Tour 2020Søndagens matcher i Lindores Abbey Rapid Challenge ble langtfra like jevne som lørdagens. Både GM Magnus Carlsen (2881) og GM Daniil Dubov (RUS 2770) klarte seg med tre partier for å slå hhv. GM Wesley So (USA 2741) og GM Sergey Karjakin (RUS 2709).

Carlsen tok ledelsen mot So etter seier i et svært skarpt oppgjør i første runde. So kunne utlignet med hvit i neste parti, men fant ikke den riktige planen i sluttspillet. Amerikaneren kunne uansett ta remis når han ville, men spilte for lenge på vinst og klarte å tape. Dermed var matchen i praksis avgjort, og So spilte bare 18 trekk i det tredje partiet før han aksepterte remis og matchtap.

Dubov imponerte stort mot sin landsmann Karjakin, som ble nummer to i forgruppen. Den yngste av de to russerne vant tre strake partier uten at motstanderen fikk noen vinstsjanser.

Kvartfinalene fortsetter mandag med nye matcher. Her leder GM Hikaru Nakamura (USA 2829) og GM Yu Yangyi (CHN 2738) 1-0 i matchseire mot hhv. GM Levon Aronian (ARM 2778) og GM Ding Liren (CHN 2836). Det spilles best av tre matcher, så Aronian og Ding Liren må vinne i dag eller bli utslått.
Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk.

Les mer om kvartfinalene hos Chess24 og ChessBase.

Kvartfinaler          
Nakamura - Aronian   3.0-2.0
Yu Yangyi - Ding Liren 3.0-2.0
So    - Carlsen   1.5-2.5
Karjakin - Dubov    0.0-3.0