BERGENSJAKK

Lindores Abbey Rapid Challenge 2020 – kvartfinaler dag 1

Magnus Carlsen Chess Tour 2020Kvartfinalene i Lindores Abbey Rapid Challenge startet lørdag med to delmatcher som begge ble avgjort ved Armageddon.

GM Hikaru Nakamura (USA 2829) vant forgruppen klart, men tapte det første partiet i kvartfinalen mot GM Levon Aronian (ARM 2778). Etter to påfølgende remiser utlignet Nakamura til 2-2 i det fjerde partiet. Dermed måtte det spilles Armageddon, hvor Nakamura gikk seirende ut med de svarte brikkene.

Den andre kvartfinalen var mellom GM Yu Yangyi (CHN 2738) og GM Ding Liren (CHN 2836). Etter fire solide remiser gikk også denne matchen til Armageddon. Her ble det en kjedelig avslutning for Ding Liren, da han tapte på tid i et klart vunnet sluttspill.

Nakamura og Yu Yangyi har dermed tatt ledelsen i hver sin match, men må vinne ytterligere en delmatch mot samme motstander for å gå videre til semifinalen.

De to andre kvartfinalene starter søndag kl. 16.00. Da spiller GM Magnus Carlsen (2881) mot GM Wesley So (USA 2741) og GM Sergey Karjakin (RUS 2709) mot GM Daniil Dubov (RUS 2770).
Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk (IM Sebastian Mihajlov og Anders Hagen) og flere andre språk. TV 2 sender fra kl. 15.30 på TV 2 Sport 2 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum.

Les mer om kvartfinalene hos Chess24 og ChessBase.

Kvartfinaler        
Nakamura - Aronian   3-2
Yu Yangyi - Ding Liren 3-2
So    - Carlsen
Karjakin - Dubov