BERGENSJAKK

Lindores Abbey Rapid Challenge 2020 – dag 2

Magnus Carlsen Chess Tour 2020GM Hikaru Nakamura (USA 2829) og GM Sergey Karjakin (RUS 2709) deler ledelsen etter andre dag av Lindores Abbey Rapid Challenge. GM Magnus Carlsen (2881) måtte nøye seg med 1½ poeng av 4 og er på delt tredjeplass med GM Wesley So (USA 2741), ett poeng bak lederne.

I dagens første parti (5. runde) spilte Carlsen seg til klar fordel med svart mot GM Yu Yangyi (CHN 2738). Han klarte ikke helt å fullføre angrepet og måtte nøye seg med et fordelaktig sluttspill. Her overså han motstanderens planer og lot kineseren uforstyrret få sette opp et mattnett. Dermed ble det et overraskende tap, Carlsens første i turneringen.

Sjette runde ga seier med hvit mot GM Wei Yi (CHN 2752), men i syvende runde gikk det galt igjen. Carlsen kom svært dårlig ut av åpningen med svart mot GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2774) og endte opp med å bli mattet i sluttspillet. Carlsen avsluttet dagen med en solid remis mot So, men var svært misfornøyd med egen innsats.

Etter 8 av 11 runder i forgruppen leder Nakamura og Karjakin med 5½ poeng foran Carlsen og So med 4½. Deretter følger Yu Yangyi, GM Alexander Grischuk (RUS 2784), GM Levon Aronian (ARM 2778) og GM Ding Liren (CHN 2836) med 4 poeng. Denne gjengen har de åtte plassene som kvalifiserer til kvartfinalene, mens Duda og GM Daniil Dubov (RUS 2770) har et halvpoeng for lite.

Forgruppen avsluttes torsdag med de tre siste rundene. Rundestart er som vanlig kl. 16.00. Carlsens motstandere er Karjakin, Dubov og Firouzja.
Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk (FM Johannes Kvisla & Jonas Bernstein) og flere andre språk. TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Les mer om andre spilledag hos Chess24 og ChessBase.