BERGENSJAKK

The Magnus Carlsen Invitational 2020 – finale

Carlsen vant The Magnus Carlsen Invitational
Carlsen vant The Magnus Carlsen Invitational
(Foto: Chess24)

The Magnus Carlsen InvitationalGM Magnus Carlsen (2881) gikk til topps i onlineturneringen The Magnus Carlsen Invitational etter seier 2½-1½ mot GM Hikaru Nakamura (USA 2829) i finalen. Det var fire lange partier som alle ble avgjort i sluttspillet.

Carlsen tok ledelsen da han vant et langt sluttspill i første matchparti. Stillingen var objektivt sett remis, men nordmannen fortsatte å presse og klarte til slutt å vinne en bonde. Nakamura måtte snart gi ytterligere materiell og ga opp etter 84 trekk.

Nakamura revansjerte seg i andre parti hvor det var han som fikk en sluttspillfordel. Carlsen måtte gi fra seg en viktig bonde og Nakamura hadde ingen problemer med å ta hele poenget.

I tredje parti tok Carlsen igjen ledelsen i det som var hans beste parti i matchen. Han ga to lette offiserer for tårn og to bønder og viste deretter tårnets styrke i sluttspillet.

Hvit vant alle de syv første partiene mellom disse to spillerne i turneringen, men i det åttende partiet klarte endelig Carlsen å holde remis med svart. Nakamura kom bonde over i sluttspillet, men ble for utålmodig og avviklet til et tårnsluttspill uten nødvendige forberedelser. Carlsen skaffet seg tilstrekkelig motspill på kongefløyen og berget det avgjørende halvpoenget.

Carlsen sa etter finalematchen at det ville bli flere tilsvarende turneringer i framtiden.
Se også omtale hos TV 2, VG, Chess24 og ChessBase.

Finalen        
Carlsen  1 0 1 ½ = 2½
Nakamura  0 1 0 ½ = 1½