BERGENSJAKK

Kandidatturneringen 2020 – 3. runde

Ding Liren slo tilbake med seier mot Caruana
Ding Liren slo tilbake med seier mot Caruana
(Foto: FIDE)

Kandidatturneringen 2020GM Ding Liren (CHN 2805) slo tilbake i tredje runde av Kandidatturneringen med en svært viktig seier mot GM Fabiano Caruana (USA 2842). Amerikaneren spilte svært skarpt med svart, kom med en teoretisk nyhet og ofret to bønder. Ding Liren brukte mye tid og var på et tidspunkt en hel time bak Caruana på klokken. Svart hadde i utgangspunktet nok kompensasjon for bøndene, men Ding Liren klarte å konsolidere stillingen og sto til vinst fra trekk 30.
Du kan se GM Johan Salomons analyse av partiet hos Chess24.

Det ble ingen andre vinnere i tredje runde, men GM Alexander Grischuk (RUS 2777) hadde klar fordel mot GM Wang Hao (CHN 2758) inntil han overså en taktisk mulighet som lot motstanderen slippe unna. Grischuk har stått best i alle tre partier så langt, men bare fått remiser ut av det.

GM Kirill Alekseenko (RUS 2704) – GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2777) var et interessant parti hvor hvit hadde sjansene. Det endte med remissjakker etter 38 trekk.
GM Anish Giri (NED 2763) presset med hvit mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2767), men franskmannen forsvarte seg til et halvpoeng.

Grischku klarte ikke å slå Wang Hao
Grischku klarte ikke å slå Wang Hao
(Foto: FIDE)

Etter tre runder leder Nepomniachtchi, Vachier-Lagrave og Wang Hao med 2 poeng foran Caruana og Griscuk med 1½.

Spillerne har nå en fridag og fjerde runde starter lørdag kl. 12.00 norsk tid (16.00 lokalt). Partiene er Caruana – Nepomniachtchi, Wang Hao – Alekseenko, Vachier-Lagrave – Grischuk og Ding Liren – Giri.
Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. arrangøren, Chess24, ChessBase og ChessBomb. Norske kommentatorer hos Chess24 er GM Johan-Sebastian Christiansen og IM Sebastian Mihajlov.

Det er altså ingen runde fredag, men på Chess24 vil flere av kommentatorene spille lynsjakk (Banter Blitz) mot premiummedlemmer. Dette gjelder bl.a. IM Lars Oskar Hauge (norsk) kl. 16.30 og GM Alireza Firouzja (engelsk) kl. 18.00.

Les mer om Kandidatturneringen hos Chess24, ChessBase og Chess.com.