BERGENSJAKK

Kandidatturneringen 2020 – 1. runde

Eksverdensmester Karpov med Giri og Nepomniachtchi
Eksverdensmester Karpov med Giri og Nepomniachtchi
(Foto: FIDE)

Kandidatturneringen 2020Kandidatturneringen i Russland startet med et smell, med to seire til svartspillere pluss to remiser. De to hvitspillerne som tapte var begge regnet blant de mest solide i feltet.

GM Anish Giri (NED 2763) – GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2777) var et svært skarpt parti hvor hvit trolig presset for hardt i midtspillet. Giri måtte gi dronningen og prøve å holde remis med en festning, men Nepomniachtchi fant alle de riktige trekkene og brøt festningen ned.

GM Ding Liren (CHN 2805) fikk en lovende stilling med hvit mot sin landsmann GM Wang Hao (CHN 2758), men svart tok etterhvert over og førte partiet til seier etter 44 trekk. Det spørs om dette resultatet var så populært i spillernes hjemland, hvor Wang Hao er noe av en outsider.

I partiet GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2767) – GM Fabiano Caruana (USA 2842) ble det et svært komplisert midtspill. Caruana fikk etterhvert en liten fordel, men franskmannen fikk avviklet til et remissluttspill.

GM Alexander Grischuk (RUS 2777) med hvit mot unge GM Kirill Alekseenko (RUS 2704) var den største favoritten i første runde. Begge brukte svært mye tid i åpningen, men så fant Alekseenko et bondeoffer som førte til avvikling og remissjakker.

Andre runde spilles onsdag kl. 12.00 norsk tid (16.00 lokalt). Partiene er Nepomniachtchi – Grischuk, Wang Hao – Giri, Caruana – Alekseenko og Vachier-Lagrave – Ding Liren.
Direktesendte partier kan finnes hos bl.a. arrangøren, Chess24, ChessBase og ChessBomb. Norske kommentatorer hos Chess24 er GM Frode Urkedal og IM Sebastian Mihajlov.

Les mer om Kandidatturneringen hos Chess24, ChessBase og Chess.com.