BERGENSJAKK

Seriesjakken 2019-2020 – helg 3

Kampen Haukås - Bergens 2 i Vestlandsserien.
Kampen Haukås – Bergens 2 i Vestlandsserien.
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

Norges SjakkforbundTredje spillehelg i Norges Sjakkforbunds seriesjakk ble avviklet helgen 17-19. januar med kamper i Eliteserien, Østlandsserien, Vestlandsserien Nord og Nord-Norge.

I Østlandsserien 1. divisjon fortsetter Offerspill å vinne. I helgen ble det nye lagseire mot Hønefoss I og OSS II. Dermed leder Carlsens klubb med maksimale 12 lagpoeng. Bærum på 9 poeng er på andreplass, mens Hønefoss I og Stjernen I har 8 poeng.
Tønsberg og Indre Østfold I leder hver sin avdeling i 2. divisjon.

Vestlandsserien Nord ble denne sesongen spilt samlet over to helger i Bergen. Vinner av 1. divisjon ble Haukås fra Bergen etter seier mot Sotra i den avgjørende sisterunden. Haukås skal nå møte vinneren av Vestlandsserien Sør for å avgjøre hvem som får Vestlandets plass i eliteseriekvalifiseringen. Vestlandsserien Sør spilles i Sandnes 31. januar – 2. februar.

De to avdelingene i 2. divisjon i Vestlandsserien Nord ble vunnet av hhv. Voss og Haukås III, som begge rykker opp til neste sesongs 1. divisjon.

Midtnorgeserien Møre og Romsdal starter 8. februar, mens Midtnorgeserien Trøndelag spilles samlet 7-9. februar.

I Nord-Norge er det kretsmesterskap for lag som kvalifiserer for Nordnorsk mesterskap for lag.
KM i lagsjakk for Troms og Nordre Nordland ble spilt 17-19. januar i Harstad. Sortland I vant foran Harstad I og Narvik I.

Her er resultatene fra seriesjakken: