BERGENSJAKK

Jan Synnestvedt æresmedlem i Nordstrand Sjakklubb

Vi viderebringer følgende kunngjøring fra Nordstrand Sjakklubb:

Jan Synnestvedt æresmedlem i Nordstrand Sjakklubb

Espen Løken og Jan Synnestvedt
Espen Løken og æresmedlem Jan Synnestvedt
(Foto: Valdemar Staunsbjerg)

Nordstrand SjakklubbJan Synnestvedt ble 19.12.2019 utnevt av styret i Nordstrand Sjakklubb til æresmedlem i klubben. På vegne av styret i Nordstrand Sjakklubb overrakte Espen Løken blomster og gaver til Jan på årets julebord.

Jan Synnestvedt er et av klubbens mest aktive medlemmer, klubbmester i lynsjakk og hurtigsjakk, og er fast deltager i klubbens mesterklasse i KM. Jan ble klubbmester i hurtigsjakk senest i 2017.

Jan har også deltatt i en rekke NM og har nå totalt 39 deltagelser i Landsturneringen fra 1970. Jan har vært medlem av Nordstrand sjakklubb siden 1963. Han har vært formann i klubben fra 1984-1988 og kretsdommer og har vært turneringsleder i NSK på 1980 og 1990 tallet. Han jobbet også som turneringsleder på Gausdal gjennom mange år. Turneringene på Gausdal ga norske sjakkspillere muligheten til å møte internasjonal motstand og var av de få turneringene som ga mulighet for norske toppspillere å ta IM- og GM-napp på denne tiden.

Jan stiftet Nordstrand Grand Prix sammen med Morten Sand i 1985. Jan nedla et stort arbeid med disse turneringene. Dette var før data gjorde sitt inntog, så arbeid med rundeoppsett, resultatlister og påmelding tok sin tid! Dessuten hjalp han til med praktiske gjøremål som kjøkkentjeneste og oppstilling av brett, brikker og klokker.

Vidar Gundersen skriver i NSK’s klubbhistorie «Jeg synes egentlig aldri at Jan har fått tilstrekkelig honnør og annerkjennelse for at så mange vellykkede turneringer ble gjennomført. Etter mitt syn var han arkitekten og generalen i pionertiden».

Jan arrangerte også flere pokalkamper mot Strømmen Sjakklubb og Moss Schakklub. Jan ble tildelt Nordstrand sjakklubbs hederstegn i 1995. På begynnelsen av 1980 tallet stilte NSK for første gang lag i Østlandsserien. Jan spilte den gang sammen med Tor Gulbrandsen, Per Kristian Vigdal, Petter Henrik Lysedal og Finn Marcussen. Laget brukte 3 år før de rykket opp i 2 divisjon i 1985. Året etter rykket samme lag opp i 1 divisjon. Dessuten har Jan gjennom mange år hatt ansvar for matlagning og gjennomføring av klubbens fester og jubileer. Han stiller alltid opp for klubben både som spiller i Østlandsserien og dersom det trengs en hjelpende hånd. Han bidro også sterkt til klubbens jubileumsbok som ble utgitt til 60-årsdagen til klubben.