BERGENSJAKK

Magnus Carlsen auksjonerer bort VM-jakke til veldedig formål

Vi har mottatt en kunngjøring som viderebringes:

Magnus Carlsen auksjonerer bort VM-jakke til veldedig formål

Magnus Carlsen, regjerende verdensmester i sjakk, auksjonerer bort jakken han sist brukte under Verdensmesterskapet i sjakk i London 2018. Inntektene fra auksjonen går til prosjektet Chess of Asunción i Paraguay som lager sjakksett fra avfallsmaterialer til lavinntektskoler.

«Jeg har stor tro på at sjakk forbedrer barns lærings- og utviklingsevner, og jeg ønsker at flere barn kan dra nytte av sjakk uavhengig av deres livssituasjon… Dette prosjektet og auksjonen handler om å gjøre en problematisk situasjon til en gevinst for alle» sier Magnus Carlsen.

Magnus startet selskapet Play Magnus, som begynte med sjakk-appene Play Magnus og Magnus Trainer. Etter fusjonen med nettstedet chess24.com og anskaffelsen av det innovative nettstedet for sjakkopplæring Chessable i 2019 har de utviklet seg til å bli en av de største gruppene med sjakkselskap i verden. Disse nettstedene og appene vil også tilby sine sjakkundervisningstjenester gratis til de deltakende skoler i Paraguay.

I Paraguay ble lov nr. 6133 vedtatt for at offentlige barneskoler skal inkludere sjakkundervisning i læreplanen, men på grunn av mangel på ressurser har nesten ingen skoler sjakkbrett og brikker å undervise med. Samtidig genererer byen Asunción tonnevis med avfall fra ulovlig beskjæring av trær og hogst siden treverket vanligvis ikke blir fjernet av søppelinnsamlingstjenester.

Chess of Asunción ble startet for å bidra til å løse disse problemene ved å gjenbruke treavfall til sjakksett. For å øke oppmerksomheten rundt og støtte dette resirkuleringsprosjektet, har Magnus Carlsen gitt chess24 ansvaret for å auksjonen, samt sikre prosjektledelsen for å forsikre at alle inntektene fra auksjonen har en positiv og bærekraftig effekt for Chess of Asunción og de kommende generasjonene med skolebarn i Paraguay.

Auksjonen vil starte 16. desember og avsluttes 22. desember. Les mer om auksjonen her: https://chess24.com/en/static/magnus-jacket.