BERGENSJAKK

Grand Chess Tour 2019 finaler – dag 3

Liren Ding vant Grand Chess Tour 2019
Liren Ding vant Grand Chess Tour 2019
(Foto: Lennart Ootes)

London Chess ClassicDen siste finaledagen i Grand Chess Tour 2019 endte med favorittseire til GM Liren Ding (CHN 2801) og GM Magnus Carlsen (2872). Dermed tok Liren Ding førsteplass foran GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2780), med GM Magnus Carlsen (2872) og GM Levon Aronian (ARM 2775) på de neste plassene.

På siste dag skulle det spilles to hurtigsjakkpartier og fire lynsjakkpartier. Allerede etter hurtigsjakken var det klart at Liren Ding hadde vunnet matchen mot Vachier-Lagrave. Forspranget var for stort, og det hjalp ikke at franskmannen tok 3½ av 4 i lynsjakken. Sluttresultatet ble 16-12 til Liren Ding. Det ble gitt 6 poeng for seier i langsjakk, 4 i hurtigsjakk og 2 i lynsjakk.

Carlsen ledet 9-3 mot Aronian etter de to langsjakkpartiene, og kunne i praksis avgjort matchen med seier i det første hurtigsjakkpartiet. Her sto han til kliss vinst med stor materiell fordel da han helt unødvendig spilte feil og ble matt i to trekk. Carlsen tok dette med godt humør og slo tilbake med seier i det neste hurtigsjakkpartiet. Dermed var matchseiren nesten klar, og etter remis i første lynsjakkparti var sammenlagtseieren sikret. Lynsjakken endte 2-2 etter at Aronian vant det siste partiet. Sammenlagt ble det 17-11 til Carlsen.

Se også omtale av siste dag i Grand Chess Tour hos Chessbase.

Det neste på programmet for Carlsen er VM i lynsjakk og hurtigsjakk i Moskva 26-30. desember. Deretter blir det Tata Steel Chess som starter 11. januar.