BERGENSJAKK

Grand Chess Tour 2019 finaler – dag 2

Liren Ding slo Vachier-Lagrave og leder finalen i Grand Chess Tour
Liren Ding slo Vachier-Lagrave og leder finalen i Grand Chess Tour
(Foto: Lennart Ootes)

London Chess ClassicGM Liren Ding (CHN 2801) har tatt ledelsen mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2780) etter seier i det andre finalepartiet i Grand Chess Tour 2019. Den kinesiske verdenstreeren kom godt ut av åpningen med hvit og vant med et dobbelt tårnoffer.

GM Magnus Carlsen (2872) fikk store problemer med svart i bronsefinalen mot GM Levon Aronian (ARM 2775) og sto utvilsomt til tap i midtspillet. Verdensmesteren spite seg opp utover i sluttspillet og klarte til slutt å berge remis. Carlsen har nå 107 langsjakkpartier uten tap.

Etter de to langsjakkrundene leder Liren Ding og Carlsen sine matcher med 9-3. Finalene avsluttes søndag med to partier hurtigsjakk og fire partier lynsjakk. Det er 4 poeng for seier i hurtigsjakk og 2 i lynsjakk.

Hurtigsjakkpartiene starter kl. 15.00 og 16.30 norsk tid, mens lynsjakken spilles kl. 18.00, 18.30, 19.00 og 19.30 norsk tid. Direktesendte partier kan bl.a. følges hos Chess24.
TV 2 sender direkte på TV 2 Sport2 fra kl. 14.45 med GM Jon Ludvig Hammer, Ellen Øen Carlsen og sjakkpresident Morten L. Madsen i studio. Programleder er Fin Gnatt.

Se også omtale av andre finaleparti hos Chessbase.