BERGENSJAKK

Grand Chess Tour semifinaler – dag 2

Vachier-Lagrave og Carlsen var tidlig ferdig med sitt andre langsjakkparti i London
Vachier-Lagrave og Carlsen var tidlig ferdig med sitt andre langsjakkparti i London
(Foto: Lennart Ootes)

London Chess ClassicDet ble to remiser også på andre dag av finalespillet i Grand Chess Tour. Dermed har alle langsjakkpartiene i semifinalene endt med remis, og avgjørelsen faller i hurtigsjakk og lynsjakk.

GM Magnus Carlsen (2872) utlignet greit med svart mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2780) i en sjelden variant av Åpen spansk. Det ble raskt byttet mange brikker, og etter 43 trekk og et par timers spill sto bare kongene igjen på brettet.

GM Liren Ding (CHN 2801) og GM Levon Aronian (ARM 2775) spilte tre timer, men heller ikke her var det særlig dramatikk. Spillerne tok remis etter 28 trekk i en stilling hvor Aronian med svart sto litt bedre. Han kunne valgt å spille videre, men slet fortsatt med dårlig fysisk form og valgte å spare på kreftene.

Matchene avsluttes onsdag med to partier hurtigsjakk og fire partier lynsjakk. Det er 4 poeng for seier i hurtigsjakk og 2 i lynsjakk. Hurtigsjakkpartiene starter kl. 17.00 og 18.30 norsk tid, mens lynsjakken spilles kl. 20.00, 20.30, 21.00 og 21.30 norsk tid. Direktesendte partier kan bl.a. følges hos Chess24.

TV 2 sender direkte på TV 2 Sport2 fra kl. 16.45 med GM Jon Ludvig Hammer, GM Nils Grandelius og Hans Olav Lahlum i studio. Programleder er Fin Gnatt.

Se også omtale av andre parti hos Chessbase og Chess.com.