BERGENSJAKK

Bærum Grand Prix 2019

Noen av de premierte i Bærum Grand Prix
Noen av de premierte i Bærum Grand Prix
(Foto: Gisle Bjugn)

Bærum SchakselskapBærum Grand Prix ble spilt på Jong skole i Sandvika 29. november – 1. desember med tre runder hurtigsjakk og fire runder langsjakk. Arrangør var Bærum Schakselskap. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2019-2020.

I A-gruppen tok FM Mads Vestby-Ellingsen, FM Elham Abdrlauf og FM Daniel Nordquelle alle 5 poeng på 7 runder. Vestby-Ellingsen tapte mot både Abdrlauf og Nordquelle, men hadde likevel best kvalitetspoeng og tok førsteplassen.

B-gruppen ble vunnet av Peder Marcus Aamodt foran Saad Abobaker Elmi, begge med 5 poeng. Aamodt sto over alle de tre hurtigsjakkrundene og fikk 1½ poeng for dette. Det holdt likevel til førsteplass med 3½ av 4 i langsjakken. Svein Dale ble nummer tre med 4½ poeng.

Mathias Hunskaar Stensby tok en klar førsteplass i C-gruppen. Med sine 6 poeng var han et helt poeng foran Tien Quoc Tran, Lars Brauti og Sigurd Wist Kveine på de neste plassene.

Arrangøren har sendt følgende hjertesukk angående USFs landslagssamling på NTG Bærum samme helg:
Turneringen var tilrettelagt for de yngste skulle kunne tre inn i langsjakkens verden mot voksne. Tilretteleggingen omfattet redusert deltakeravgift, ekstrapremier til de yngste, en spillegruppe kun for klasse 4 og 5, og det var avsatt et stort område for lek og aktivitet som sørget for at barna ikke forstyrret øvrige utøvere. Det er da uheldig at USF legger en sammenfallende landslagssamling 10 minutter unna slik at de to arrangementene tok deltagere fra hverandre.

Gruppe A (16 deltakere)             
1. FM Mads Vestby-Ellingsen  Tromsø   5.0/7
2. FM Elham Abdrlauf      OSS     5.0
3. FM Daniel Nordquelle    Nordstrand 5.0 
4. Aleksander Fossan      Stavanger  4.5 
5. Francisco Silva Gonzalez  Moss    4.0 

Gruppe B (11 deltakere)             
1. Peder Marcus Aamodt     Follo    5.0/7
2. Saad Abobaker Elmi     Bærum    5.0 
3. Svein Dale         SK 1911   4.5 
4. Subramanian Ramasubramanian Bærum    4.0 
5. Tormod Carlin        Bærum    3.5

Gruppe C (17 deltakere)             
1. Mathias Hunskaar Stensby  Asker    6.0/7
2. Tien Quoc Tran       Bærum    5.0 
3. Lars Brauti         Asker    5.0 
4. Sigurd Wist Kveine     Bærum    5.0 
5. Balder Jonsson Bakkerud   Follo    4.0