BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2019 – 6. runde

Vålerenga tapte mot laget fra Moskva
Vålerenga tapte mot laget fra Moskva
(Foto: European Club Cup 2019)

Europacupen for klubblag 2019Italienske Obiettivo Risarcimento Padova forsvarte sin ledelse i Europacupen for klubblag med seier 4-2 mot andrerangerte Mednyi Vsadnik (RUS) i sjette og nest siste runde.

Dermed er «italienerne» alene i tet i Åpen klasse med 12 lagpoeng, mens Alkaloid (MKD), Moscow Chess Team (RUS), AVE Novy Bor (CZE) og Primorsky District (RUS) alle har 10 poeng.

I siste runde møtes Obiettivo Risarcimento Padova og Alkaloid i det som trolig blir en ren finale. Lederlaget trenger minst uavgjort for å sikre gullet, men ved tap er det store sjanser for at Alkaloid går forbi og tar førsteplassen.

Vålerenga spilte en jevn match mot Moscow Chess Team, men tapte til slutt 2½-3½. Avgjørelsen falt på fjerdebord, hvor GM Ivan Popov (RUS 2625) tok kampens eneste helpoeng mot Vålerengas GM Marin Bosiocic (CRO 2598). Dette tapet betyr at Vålerenga er ute av medaljekampen. Laget er nå nummer 10 med 8 lagpoeng.

Bærum vant sin andre kamp i mesterskapet, med 4-2 mot White Knights fra Wales. Bærum vant alle de tre øverste bordene, ved IM Frode Elsness (2441), IM Sebastian Mihajlov (2387) og Petter G. Stokstad (2172).
Bærum har nå 4 lagpoeng og er nummer 56, en plass over forhåndsrangeringen.

Danske Køge tok en knusende seier i sjette runde med 5½-½ mot ZSK Maribor fra Slovenia. GM Jon Ludvig Hammer (2625) vant med svart mot 15-årige FM Jan Subelj (2398) og har 4 poeng av 6 med ratingprestasjon på 2627.
Danskene er to plasser bak Vålerenga, som de kniver med om å bli beste nordiske lag.

Fra toppkampen i kvinneklassen mellom Kyiv og Nona
Fra toppkampen i kvinneklassen mellom Kyiv og Nona
(Foto: European Club Cup 2019)

I Kvinneklassen vant Nona (GEO) toppoppgjøret mot Kyiv Chess Federation (UKR). Det georgiske laget har dermed en klar ledelse med sin 10 lagpoeng. Kyiv er nummer to med 8 poeng, samme poengsum som Cercle d`Echecs Monte Carlo (MNC) og Ugra (RUS) på de neste plassene.

Syvende og siste runde spilles lørdag kl. 15.00.
Vålerenga spiller mot italienske WorldTradingLab Club64 og Bærum mot Perfect fra Moldova.
Direktesendte partier kan bl.a. følges hos Chess24.