BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2019 – 3. runde

Fra Europacupen for klubblag
Fra Europacupen for klubblag
(Foto: European Club Cup 2019)

Europacupen for klubblag 2019I Åpen klasse i Europacupen for klubblag gjenstår det nå syv lag med maksimale 6 lagpoeng. blant disse er sterke gullkandidater som Mednyi Vsadnik (RUS), AVE Novy Bor (AZE) og Obiettivo Risarcimento Padova (ITA).

Allerede i tredje runde fikk vi det viktig oppgjøret mellom førsterangerte Alkaloid (MKD) og andrerangerte Mednyi Vsadnik (RUS). Her gikk det russiske laget seirende ut med 3½-2½. GM Pavel Ponkratov (RUS 2619) ble matchvinner på femtebord mot GM Yuriy Kryvoruchko (UKR 2683), mens de fem andre partiene endte remis.

Vålerenga møtte sterke AVE Novy Bor (CZE) i det som ble en helt jevn match. De fem øverste bordene endte alle remis, og dermed ble partiet på sjettebord mellom IM Tor Fredrik Kaasen (2405) og GM Mateusz Bartel (POL 2636) avgjørende. Her gikk Bartel seirende ut og ga tsjekkerne lagseieren med 3½-2½.

GM David Howell (ENG 2701) på Vålerengas førstebord prøvde lenge å utligne matchen ved å vinne et remissluttspill mot GM Pentala Harikrishna (IND 2731), men måtte akseptere remis etter hele 236 trekk.

Bærum tapte også tredje runde, denne gang med 2-4 mot Modra fra Slovakia. IM Frode Elsness (2441) vant mot IM Miroslav Maslik (SVK 357) på førstebord, men det holdt ikke til lagpoeng.

Danske Køge hadde en tøff motstander i fjerderangerte Obiettivo Risarcimento Padova. GM Jon Ludvig Hammer (2625) gikk ned med svart på førstebord mot GM Richard Rapport (HUN 2752), og det italienske laget vant kampen 4-2.

I Kvinneklassen møttes de to høyest rangerte lagene i denne runden. Kampen mellom Cercle d`Echecs (MNC) og Kyiv Chess Federation (UKR) endte uavgjort 2-2 etter fire remiser. Disse to har dermed 5 lagpoeng og er i delt ledelse sammen med AVE Novy Bor (CZE).

Fjerde runde spilles onsdag kl. 15.00. Vålerenga blir klare favoritter mot Rehovot fra Israel, mens Bærum skal ha gode sjanser mot CE Le Cavalier Differdange fra Luxemburg.

Direktesendte partier kan bl.a. følges hos Chess24.