BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag 2019 – runde 1 og 2

Jon Ludvig Hammer har fått en grei start på Europacupen
Jon Ludvig Hammer har fått en grei start på Europacupen
(Foto: European Club Cup 2019)

Europacupen for klubblag 2019Etter to runder av Europacupen for klubblag i Montenegro gjenstår 16 lag i Åpen klasse som har vunnet begge sine kamper. Alle de 11 høyest rangerte lagene er blant disse, noe som dermed inkluderer Vålerenga.

Oslolaget har vunnet sine to første kamper med hhv. 5-1 mot nederlandske Kennemer Combinatie og 4½-1½ mot litauske MRU-ROSK Consulting. Vålerenga har tapt ett parti så langt, da IM Tor Fredrik Kaasen (2405) gikk på et overraskende nederlag mot Vaidas Setkauskas (LTU 2195) i andre runde. GM Nils Grandelius (SWE 2681), GM Marin Bosiocic (CRO 2598) og GM Evgeny Romanov (RUS 2597) står derimot alle med 2 av 2.

Bærum har fått en tung start på sin første europacup med to klare tap på hhv. ½-5½ og 1½-4½. Den eneste som har vunnet et parti er Petter G. Stokstad (2172), som slo en jevngod spiller fra Nederland i andre runde.

Danske Køge er med i toppen etter seier 5-1 i begge sine kamper. GM Jon Ludvig Hammer (2625) på førstebord har slått FM Teodor Moreau (SWE 2345) og spilt remis mot GM Thal Abergel (FRA 2469).

I Kvinneklassen leder ukrainske Kyiv Chess Federation, Cercle d`Echecs fra Monaco og tsjekkiske AVE Novy Bor som de eneste med 4 lagpoeng. Andrerangerte Nona fra Georgia har fått en treg start med to uavgjorte kamper.

Tredje runde spilles tirsdag kl. 15.00. Vålerenga får knallhard motstand i tredjerangerte AVE Novy Bor fra Tsjekkia, mens Bærum møter Modra fra Slovakia.
Direktesendte partier kan bl.a. følges hos Chess24.