BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2019 – runde 2 – parti 1

Liren Ding var i trøbbel ,men berget remis
Liren Ding var i trøbbel, men berget remis
(Foto: FIDE)

FIDE World Cup 2019GM Johan-Sebastian Christiansen (2558) fortsetter å gjøre en god figur i FIDE World Cup. I første matchparti mot GM Kirill Alekseenko (RUS 2671) ble det remis med svart. Christiansen sto noe dårligere etter åpningen, men berget seg inn i et sluttspill med bonde under. Dette burde være teoretisk remis, og nordmannen forsvarte seg bra til Alekseenko ga opp vinstforsøkene i trekk 66.

Christiansens prestasjon i dette partiet blir enda mer imponerende når man får vite at han faktisk stilte helt uten åpningsforberedelser. 21-åringen trodde han skulle ha hvit i første parti, men dette stemte ikke. Årsaken kan være at fargene i andre runde ikke var trukket da Christiansen sjekket (og spurte en dommer) kvelden i forveien.

Nakamura tapte mot Nisipeanu
Nakamura tapte mot Nisipeanu
(Foto: FIDE)

Fredagens 32 partier produserte 11 vinnere. De mest overraskende av disse var David Anton Guijarro (ESP 2674) og GM Liviu-Dieter Nisipeanu (GER 2656) som slo hhv. GM Yi Wei (CHN 2721) og GM Hikaru Nakamura (USA 2745). Det ble også helpoeng til bl.a. GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2774), GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2767), GM Sergey Karjakin (RUS 2760) og GM Levon Aronian (ARM 2758).

Førsterangerte GM Liren Ding (CHN 2811) var i trøbbel med hvit mot GM Sergei Movsesian (ARM 2654), men fikk ofret seg til trekkgjentakelse og remis. Det ble også remis mellom GM Daniil Dubov (RUS 2699) og GM Alireza Firouzja (IRI 2702).

Andre parti i andre runde spilles lørdag kl. 12.00 norsk tid (15.00 lokalt). Da får Christiansen hvitpartiet sitt mot Alekseenko. Hvis matchen ender 1-1 blir det omspill på søndag. Mandag skal vinneren opp mot GM Pentala Harikrishna (IND 2746) eller GM Vladimir Fedoseev (RUS 2664) i tredje runde.

Arrangørens offisielle sending kan finnes hos Chess24 med direktekommentering på flere språk.
Følg også med på Twitch hvor GM Jon Ludvig Hammer og Erle Marki Hansen kommenterer. Denne sendingen pleier å starte kl. 13.30.

Les mer om fjerde dag av World Cup hos Chess24, ChessBase og Chess.com.