BERGENSJAKK

Sinquefield Cup 2019 – 3. runde

En ny remis mellom Carlsen og Caruana
En ny remis mellom Carlsen og Caruana
(Foto: Lennart Ootes)

Sinquefield CupOgså i tredje runde av Sinquefield Cup endte alle seks partier med remis. Dermed har bare ett av 18 partier fått en vinner så langt i turneringen.

GM Magnus Carlsen (2882) fikk en liten fordel i sluttspillet med hvit mot GM Fabiano Caruana (USA 2818), men svart hadde aldri spesielle problemer med å holde stillingen. Etter 43 trekk ble det remis i et helt likt tårnsluttspill.

Rundens lengste parti var GM Hikaru Nakamura (USA 2743) – GM Sergey Karjakin (RUS 2750), som varte så mye som 104 trekk. Nakamura hadde klar fordel i følge analysemotorene, men stillingen var så lukket at det ikke var noen måte å vinne på. Karjakin forsvarte seg tålmodig og passivt, og fikk til slutt halvpoenget han var ute etter.

GM Liren Ding (CHN 2805) – GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2778) var lenge et interessant parti, men hvits angrep slo ikke gjennom og svart fikk byttet av til et likt sluttspill.

Anand leder alene etter tre runder
Anand leder alene etter tre runder
(Foto: Lennart Ootes)

Etter tre runder er Anand den eneste som har vunnet et parti. Han er dermed alene i tet med 2 poeng. Carlsen, Caruana, Liren Ding og syv andre spillere følger et halvpoeng bak med 1½ poeng.

Fjerde runde spilles tirsdag kl. 20.00 norsk tid. Carlsen har svart mot GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2764), den siste spilleren som slo ham i langsjakk. Dette var i slutten av juli i fjor.
De andre partiene er Anand – So, Nakamura – Liren Ding, Caruana – Aronian, Giri – Vachier-Lagrave og Karjakin – Nepomniachtchi.
Direktesendte partier med kommentarer kan finnes hos Chess24.
Carlsens parti blir i tillegg analysert av Sesse.

Les mer om tredje runde av Sinquefield Cup hos Chess24, ChessBase og Chess24.