BERGENSJAKK

Bergen Spillfestival 2019 – Bergen Sommer Super-NGP

Kulturminister Trine Skei Gradne sammen med Lars Erik Eriksen
Kulturminister Trine Skei Gradne sammen med Lars Erik Eriksen
(Foto: Tom Eriksen)

Bergen SpillfestivalBergen Sommer Super-NGP ble spilt fra 29. juli til 1. august som en del av Bergen Spillfestival. Dette var den tredje turneringen i Norges Grand Prix 2019-2020. Det ble spilt tre runder hurtigsjakk og seks runder langsjakk.
Arrangøren var neppe fornøyd med 44 deltakere i spillfestivalens hovedturnering, særlig ikke med tanke på at det var hele 50.000 kr i premier.

Kulturminister Trine Skei Grande besøkte Bergen Spillfestival denne dagen og gjorde det første trekket i førsterundepartiet mellom Lars Erik Eriksen og GM Maxim Turov.

I A-gruppen gikk GM Maxim Turov til topps etter å ha avgitt bare to remiser på ni runder. Med sine 8 poeng var den russiske stormesteren et halvpoeng foran IM Sebastian Mihajlov på andreplass. Ingen andre var involvert i gullkampen, siden det var hele to poeng ned til Aleksander Fossan, Afras Mansoor og Stig K. Martinsen på de neste plassene.

Også i B-gruppen sto kampen om førsteplass mellom to spillere. Jan Thomas Nordgreen og Gard Rye Høyforsslett tok begge 7½ poeng, men Nordgreen gikk til topps med best kvalitetspoeng. Larvikspilleren vant i tillegg innbyrdes oppgjør.
Jonas Kleppe Borlaug, Sara Marie Skaug Bjørkly, Øyvind Westre Hustvedt og Teodor Tenfjord Engelsen tok de neste plassene, alle med 5½ poeng.

Bergen Spillfestival fortsetter fredag med Bergen Sommer Fischer Random og det tradisjonelle høydepunktet NM i cafesjakk.

Gruppe A (24 deltakere)          
1. GM Maxim Turov     RUS     8.0/9
2. IM Sebastian Mihajlov Bærum    7.5
3. Aleksander Fossan   Stavanger  5.5
4. Afras Mansoor     Søråshøgda 5.5
5. Stig K. Martinsen   Sotra    5.5

Gruppe B (18 deltakere)          
1. Jan Thomas Nordgreen  Larvik   7.5/9
2. Gard Rye Høyforsslett Bergens   7.5
3. Jonas Kleppe Borlaug  Sotra    5.5
4. Sara M. Skaug Bjørkly Bergens   5.5
5. Øyvind Westre Hustvedt Haukås   5.5