BERGENSJAKK

Xtracon Chess Open 2019 – runde 8

Tari leder i Danmark etter seier mot Subramaniyam
Tari leder i Danmark etter seier mot Subramaniyam
(Foto: Anniken Vestby)

Xtracon Chess Open 2019To runder før slutt er GM Aryan Tari (2620) oppe på delt førsteplass i danske Xtracon Chess Open.
Tari vant et overbevisende angrepsparti mot Bharath Subramaniyam (IND 2405) i 8. runde, mens ledende GM Rameshbabu Praggnanandhaa (IND 2540) måtte si seg fornøyd med remis mot GM Mads Andersen (DEN 2605).

Tari og Praggnanandhaa har begge 7 poeng, samme poengsum som GM Gabriel Sargissian (ARM 2681) nådde etter sin seier mot GM Sune Berg Hansen (DEN 2575). Ved poenglikhet om førsteplassen er det kvalitetspoengene som avgjør. Tari har et lite forsprang her, men dette kan endre seg raskt.

Det er ingen norske spillere blant de ni med 6½ poeng. Høyest ratet i denne gruppen er GM Anton Korobov (UKR 2687) og GM Samuel Sevian (USA 2667).

Christiansen og Hammer er et helt poeng bak lederen etter innbyrdes remis
Christiansen og Hammer er et helt poeng bak lederen etter innbyrdes remis
(Foto: Anniken Vestby)

På 6 poeng finner vi bl.a. GM Nils Grandelius (SWE 2691) og den norske trioen GM Johan-Sebastian Christiansen (2548), GM Jon Ludvig Hammer (2637) og IM Kristian Stuvik Holm (2469). Christiansen og Hammer spilte innbyrdes remis i denne runden, mens Holm slo en svenske ratet på 2200-tallet.

To norske tittelnormer er allerede i havn etter åtte runder. FM Anders Hobber (2294) spilte remis mot IM Lars Oskar Hauge (2476) og har 5½ poeng med ratingprestasjon på 2490. Han er dermed sikret sin andre IM-norm allerede før niende runde.
Etter remis mot WIM Elena Tomilova (RUS 2281) i runde åtte står Monika Machlik (2083) med 5 poeng og ratingprestasjon på 2364. Hun har med dette tatt sin første WIM-norm.
Machliks klubbkamerat i Tromsø, FM Mads Vestby-Ellingsen (2335), vil ta en IM-norm hvis han slår GM Sebastien Maze (FRA 2565) i runde ni.

Se alle norske resultater hos Chess-Results.

Niende og nest siste runde spilles lørdag kl. 13.00. Tari har da svart mot Sargissian på førstebord og må for all del unngå tap. Praggnanandhaa har hvit på andrebord mot sin landsmann GM Murali Karthikeyan (IND 2613).
79 direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24.

Se bilder fra Xtracon Open hos SjakkTromsø (del 1|del 2).