BERGENSJAKK

Xtracon Chess Open 2019 – runde 7

Tari kjemper i toppen etter seier mot Hjartarson
Tari kjemper i toppen etter seier mot Hjartarson
(Foto: Anniken Vestby)

Xtracon Chess Open 2019Etter 7. runde av danske Xtracon Chess Open er det for første gang en spiller som leder alene. Dette er 13-årige GM Rameshbabu Praggnanandhaa (IND 2540), som slo GM Daniele Vocaturo (ITA 2612) med hvit i denne runden.
Det andre toppoppgjøret mellom GM Gabriel Sargissian (ARM 2681) og GM Dmitry Kryakvin (RUS 2586) endte remis.

Praggnanandhaa er nå alene i tet med 6½ poeng, mens det er syv spillere med 6 poeng. Dette er Sargissian, Kryakvin, GM Aryan Tari (2620), GM Sune Berg Hansen (DEN 2575), Bharath Subramaniyam (IND 2405), GM Mads Andersen (DEN 2605) og GM Samuel Sevian (USA 2667).

Tari vant et skarpt parti med svart mot GM Johann Hjartarson (ISL 2513) i syvende runde og har uoffisielt satt personlig ratingrekord med 2632.

Det er 19 spillere på 5½ poeng. Blant disse er norske GM Johan-Sebastian Christiansen (2548) og GM Jon Ludvig Hammer (2637). Christiansen holdt førsterangerte GM Nils Grandelius (SWE 2691) til remis, mens Hammer slo FM Andreas Garberg Tryggestad (2336). Blant de andre spillerne på 5½ poeng kan vi nevne Grandelius, GM Anton Korobov (UKR 2687) og GM Alexander Moiseenko (UKR 2628).

Monika Machlik er på vei mot sin første WIM-norm
Monika Machlik er på vei mot sin første WIM-norm
(Foto: Anniken Vestby)

Når det gjelder norske normsjanser har Monika Machlik (2083) med sine 4½ poeng i praksis sikret sin første WIM-norm. Hun har også teoretiske sjanser for både WGM- og IM-norm.
Det ser også svært lovende ut for FM Anders Hobber (2294), vinneren av årets mesterklasse i Landsturneringen. Etter remis mot GM Igor Lysyj (RUS 2623) i syvende runde trenger Hobber bare ½ poeng på de to neste rundene for å ta en IM-norm. Det kan også være mulighet for IM-norm til Tryggestad og FM Mads Vestby-Ellingsen (2335), men begge er bak skjema og trenger en sterk avslutning.

Se alle norske resultater hos Chess-Results.

Åttende runde av totalt ti spilles fredag kl. 13.00. Da har Tari hvit mot et nytt indisk stortalent, 12-årige Subramaniyam, mens Christiansen har hvit mot Hammer.
79 direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24.

Se bilder fra Xtracon Open hos arrangøren og SjakkTromsø (del 1|del 2).