BERGENSJAKK

Landsturneringen 2019 – dag 1

Fra første runde av Eliteklassen
(Foto: Anniken Vestby)

Landsturneringen 2019 i LarvikLandsturneringen 2019 i Larvik startet fredag med første runde av Eliteklassen.

Topprangerte GM Jon Ludvig Hammer (2637), GM Aryan Tari (2620) og GM Frode Urkedal (2566) vant alle sine partier, men fjerderangerte GM Johan-Sebastian Christiansen (2548) gikk overraskende ned mot FM Andreas Garberg Tryggestad (2336).
Christiansen spilte et bra parti og sto lenge til kliss vinst i midtspillet. Med 39…Sxd5?? kastet han bort et halvt poeng, og med det påfølgende 40…Lc6?? forsvant det andre halvpoenget. Tryggestad takket for gaven og hadde ingen problemer med å føre partiet til seier.

Tryggestad kontret og vant mot Christiansen

Det var ingen andre av de lavest rangerte som vant i første runde, men det ble spilt fire remiser. GM Kjetil A. Lie (2538) og GM Benjamin Arvola Notkevich (2497) måtte begge avgi et halvpoeng mot hhv. FM Mads Vestby-Ellingsen (2335) og IM Andreas Moen (2322), mens IM Johannes Haug (2431) spilte remis mot FM Lucas Ranaldi (2262).

Den største overraskelsen i remispartiene var nok at IM Nicolai Getz (2377) måtte kjempe lenge med bonde under for å berge et halvpoeng mot sisterangerte Alf Roger Andersen (2149).

Andre runde av Eliteklassen og første runde i de andre klassene spilles i dag kl. 16.00. Toppoppgjørene i eliten er IM Kristian Stuvik Holm (2469) – Hammer og Tari – IM Benjamin Haldorsen (2444).

Rundeoppsett og resultater kan finnes hos Turneringsservice.
Det er hele 54 direktesendte partier. Av disse er 13 fra Eliteklassen, 7 fra juniorklassen, 10 fra mesterklassen og 2 partier fra alle de øvrige klassene.

Bilder fra Landsturneringen kan finnes hos arrangøren og SjakkTromsø.

Landsturneringens Velkomstlyn ble spilt fredag kveld med 41 deltakere.
Vinner ble FM Gunnar Lund med maksimale 9 poeng. Bulletinredaktør IM David Miedema ble nummer to med 8 poeng, mens Mathias Lind Schouten på tredjeplass hadde 6½.