BERGENSJAKK

Stockholm Chess Challenge 2019

De tre beste i Stockholm Chess Challenge 2019
De tre beste i Stockholm Chess Challenge 2019:
Seo, Maiorov og Stupak sammen med
Åsa Grübb-Weinberg fra Data Respons
(Foto: Lars OA Hedlund)

Stockholm Chess ChallengeDen svenske GM-turneringen Stockholm Chess Challenge ble spilt fra 26. april til 1. mai. Formålet med dette årlige arrangementet er å gi unge spillere sjansen til tittelnormer. Ordinær aldersgrense var 25 år, men eldre spillere kunne inviteres.

Kampen om førsteplass sto mellom to stormestre fra Hviterussland, GM Nikita Maiorov (BLR 2540) og GM Kirill Stupak (BLR 2547). Begge tok 8 poeng på 9 runder og sluttet hele 2½ poeng foran nærmeste utfordrer. Maiorov hadde best kvalitetspoeng og tok førsteplassen foran Stupak.

På de neste plassene fulgte FM Jung Min Seo (SWE 2386) og GM Erik Blomqvist (SWE 2496) med 5½ poeng. Den svenske junioren Seo spilte remis mot feltets tre stormestre, men endte til slutt et halvpoeng bak IM-normen.

Eneste norske deltaker var Aksel Bu Kvaløy (2138) fra Stavanger. 10-åringen tok 4 poeng med ratingprestasjon på 2160. Dette ga 13. plass blant 19 deltakere, helt likt med forhåndsrangeringen.