BERGENSJAKK

Shamkir Chess 2019 – 3. runde

Carlsen leder alene etter seier mot Navara i tredje runde
Carlsen leder alene etter seier mot Navara i tredje runde
(Foto:SHAMKIR CHESS 2019 )

Shamkir Chess 2019GM Magnus Carlsen (2845) har fått en kjempestart i Shamkir Chess, og står med 2½ poeng etter seier mot GM David Navara (CZE 2739) i tredje runde. Med svart mot 1.e4 valgte Carlsen denne gang Sveshnikov-Siciliansk, hovedvåpenet fra VM-matchen mot Caruana.

Åpningen ble vellykket for svart, da Navara før trekk 20 måtte ofre en kvalitet i et komplisert midtspill. Sluttspillet som snart oppsto var ikke enkelt å spille, men Carlsen slapp aldri taket og sikret seg hele poenget ettter 56 trekk.

Det ble også et helpoeng til GM Viswanathan Anand (IND 2779), som slo tilbake fra en svært tvilsom stilling mot GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2790).

Partiene GM Alexander Grischuk (RUS 2771) – GM Anish Giri (NED 2797), GM Sergey Karjakin (RUS 2753) – GM Veselin Topalov (BUL 2740) og GM Teimour Radjabov (AZE 2756) – GM Liren Ding (CHN 2812) endte alle med poengdeling.

Etter tre runder er Carlsen alene i tet med 2½ poeng. Liren Ding og Karjakin har begge 2, mens Anand, Radjabov og Topalov er på 1½ poeng.

Fjerde runde spilles onsdag kl. 13.00 norsk tid med Carlsen svart mot Topalov. Se hele rundeoppsettet hos arrangøren.
Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24.

Les mer om tredje runde hos Chess24, ChesssBase og Chess.com.