BERGENSJAKK

Shamkir Chess 2019 – 1. runde

Carlsen spilte remis mot Radjabov i første runde av Shamkir Chess 2019
Carlsen spilte remis mot Radjabov i første runde av Shamkir Chess 2019
(Foto: SHAMKIR CHESS 2019)

Shamkir Chess 2019Det ble remis for GM Magnus Carlsen (2845) i første runde av Shamkir Chess (Vugar Gashimovs minneturnering) i Aserbajdsjan.

Med svart mot GM Teimour Radjabov (AZE 2756) droppet Carlsen Sicilianskvariantene fra VM-matchen og gikk for det mer solide 1.e4 e5. Verdensmesteren var kanskje litt for ambisiøs i midtspillet, og hvit fikk mulighet til fordel. Denne muligheten ble ikke benyttet, da Radjabov foretrakk å avvikle til et remissluttspill.

Alle fem partier i første runde endte med poengdeling, men GM Viswanathan Anand (IND 2779) hadde gode muligheter til seier mot GM David Navara (CZE 2739). Eksverdensmesteren sto best med hvit gjennom hele partiet, men overså et fikst tårnoffer i trekk 41 som ga Navara trekkgjentakelse og remis.

De andre partiene i første runde var GM Anish Giri (NED 2797) – GM Veselin Topalov (BUL 2740), GM Sergey Karjakin (RUS 2753) – GM Liren Ding (CHN 2812) og GM Alexander Grischuk (RUS 2771) – GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2790). De to sistnevnte partiene var over svært raskt, selv om det ble gjort endel trekk.

Andre runde spilles mandag kl. 13.00 norsk tid med bl.a. Carlsen hvit mot Anand. Se hele rundeoppsettet hos arrangøren.
Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24.

Les mer om første runde hos Chess24 og ChessBase.