BERGENSJAKK

Play Magnus slår seg sammen med Chess24

Play Magnus slår seg sammen med Chess24

I går ble det kjent at Play Magnus og Chess24 slår seg sammen.

Play Magnus er mest kjent for sine tre mobilapper hvor man bl.a. kan trene sjakk og spille mot Magnus Carlsen på forskjellige aldersnivå. Største eiere i selskapet var Magnuschess AS, eid av Magnus selv og hans far Henrik.

Chess24 er anerkjent som det beste stedet å følge direktesendte partier, men har også onlinespilling, treningsvideoer og direktesendinger som Banter Blitz. Selskapets eiere er tyske GM Jan Gustafsson og forretningsmannen og sjakkamatøren Enrique Guzman. Åpningseksperten Gustafsson var en av Carlsens sekundanter under fjorårets VM-match.

Det nye selskapet prises til 291 millioner kr. Chess24-eierne får 38% eierandel og Play Magnus-eierne 62%.

Magnus Carlsen har vært mer og mer synlig på Chess24 de siste månedene, og spilte Banter Blitz mot premiummedlemmer for en drøy uke siden. Det blir nok mer av dette framover, og det er planlagt ny Banter Blitz med verdensmesteren onsdag 20. mars og søndag 24. mars kl. 18.00. Linker til dette vil dukke opp her. Carlsen spiller under navnet MagzyBogues på Chess24.

Les mer om denne saken hos Chess24 og Dagens Næringsliv.