BERGENSJAKK

Sørås Supertorsdag januar 2019

De fire beste i A-gruppen i Sørås Supertorsdag
De fire beste i A-gruppen i Sørås Supertorsdag
Mansoor, Øye-Strømberg, Ji og Dubonnet
(Foto: Ole Valaker)

SøråshøgdaDen FIDE-ratede hurtigsjakkturneringen Sørås Supertorsdag ble spilt i Bergen 24. januar. Dette var første arrangement i sjakkfestivalen Unge mestre. Festivalen inneholder lynsjakk, hurtigsjakk, Barnas Grand Prix, kurs og langsjakk med innlagt kretskamp. Det deltar spillere fra Hordaland, Rogaland, Akershus, Trøndelag og Møre og Romsdal. Neste år blir Bærum SSU arrangør.

Afras Mansoor tok førsteplass i A-gruppen med 4½ poeng av 5. Alexander Øye-Strømberg ble nummer to med 4 poeng, mens Emerik Dubonnet, Jiahao Eric Ji og Kjetil Myrlid Aasen alle endte på 3½. Trønderske Ji på fjerdeplass er bare 8 år gammel, men imponerte mange med sin ratingprestasjon på 1798.

I B-gruppen gikk Ola Olsen til topps med 4½ poeng, et halvpoeng foran Max Moe Pedersen, Ask Maardalen Thorbjørnsen, Jiabao Eivind Ji og Kristoff Bjørn Simon. Dermed vant spillere fra arrangørklubben Søråshøgda begge gruppene.

Festivalen fortsetter fredag med kursing og lagkamp i lynsjakk.

Gruppe A                   Gruppe B                
1. Afras Mansoor      Søråshøgda 4.5/5  1. Ola Olsen      Søråshøgda 4.5/5
2. Alexander Øye-Strømberg Hell    4.0   2. Max Moe Pedersen   Elefantene 4.0
3. Emerik Dubonnet     Hell    3.5   3. Ask M. Thorbjørnsen Bergens  4.0
4. Jiahao Eric Ji     Hell    3.5   4. Jiabao Eivind Ji   Hell    4.0
5. Kjetil Myrlid Aasen   Haukås   3.5   5. Kristoff Bjørn Simon Bergens  4.0
(16 deltakere)                (23 deltakere)