BERGENSJAKK

Tata Steel Chess Tournament 2019 – 9. runde

Korobov, Carlsen og Giri følger partiet Rapport - Anand
Korobov, Carlsen og Giri følger partiet Rapport – Anand
(Foto: Alina l’Ami)

Tata Steel Chess 2019GM Magnus Carlsen (2835) spilte remis uten særlig dramatikk mot GM Samuel Shankland (USA 2724) i niende runde av Tata Steel Masters. Ettersom GM Viswanathan Anand (IND 2773) også avga et halvpoeng er Carlsen fortsatt på delt førsteplass.

Med svart mot Shankland spilte Carlsen en relativt skarp variant av avslått Dronninggambit. Det ble likevel et svært balansert parti hvor ingen av spillerne var i nærheten av fordel. Etter 40 trekk tok spillerne remis i et likt sluttspill.

GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2763) vant med hvit mot GM Santosh Gujrathi Vidit (IND 2695) og gikk opp på delt førsteplass. Vidit har falt tilbake etter en lovende start og har bare ½ poeng på de 3 siste rundene. Rundens andre helpoeng gikk til GM Vladimir Fedoseev (RUS 2719) som slo GM Teimour Radjabov (AZE 2757) med svart.

Nepomniachtchi slo Vidit og er oppe på delt førsteplass
Nepomniachtchi slo Vidit og er oppe på delt førsteplass
(Foto: Alina l’Ami)

Etter 9 av 13 runder leder Carlsen, Anand og Nepomniachtchi med 6 poeng foran Giri og Liren Ding med 5½. Ingen andre er over 50% score.

I Tata Steel Challengers er fortsatt GM Maksim Chigaev (RUS 2604) alene i tet med sine 6½ poeng. GM Vladislav Kovalev (BLR 2687) og GM Andrey Esipenko (RUS 2584) har begge 6 poeng, mens GM Benjamin Gledura (HUN 2615) har 5½.

Tiende runde spilles onsdag kl. 14.00, en halvtime senere enn vanlig. Årsaken er at denne runden spilles i byen Leiden, rundt 45 mintter fra Wijk aan Zee. Nå får vi det viktige toppoppgjøret Carlsen – Anand, mens Nepomniachtchi møter GM Jorden van Foreest (NED 2612) med svart.

Direktesendte partier kan følges hos arrangøren og bl.a. hos ChessBase, ChessBomb, Chessdom og Chess24 (Masters|Challengers).
TV 2 sender direkte på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo fra kl. 13.55. Kommentatorer er GM Jon Ludvig Hammer, GM Simen Agdestein og Hans Olav Lahlum.

Se også omtale av niende runde hos Aftenposten, TV 2, ChessBase og Chess.com.